Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

21151372 1614011765310910 3861675813149495602 n

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου. Σπούδασα στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είμαι Διδάκτορας (Ph.D) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα των Παιδαγωγικών, με γνωστικό αντικείμενο την εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και επιμόρφωση ενηλίκων και κάτοχος Μεταδιδακτορικού τίτλου (Post Doc) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με αντικείμενο την αλληλεπίδραση μέσω εικονικών συμμετεχόντων σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης (Reflective Interaction Through Virtual Participants – R.I.Vi.Ps). Έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο University of East London (M.B.A - Master in International Business Administration), με ειδίκευση στη διοίκηση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (M.Sc) με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (M.Ed), με ειδίκευση στο σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Είμαι Εκδότης του διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού Ανοικτής Πρόσβασης "εκπαιδευτικός κύκλος", εμπνευστής του ετήσιου Πανελλήνιου Εφηβικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού εφηβικού διηγήματος και ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», καθώς και του διεθνούς Συνεδρίου εφαρμοσμένης διδακτικής: «Καινοτόμες εφαρμογές στη διδακτική πράξη» και Πρόεδρος του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Εκπαιδευτικός Κύκλος".

Συνεργάζομαι ως εκπαιδευτικό προσωπικό με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΣΠΑΙΤΕ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ε.Α.Π)  με αντικείμενα διδασκαλίας την εκπαίδευση ενηλίκων, τη διαδικτυακή και εξ αποστάσεως μάθηση, την Παιδαγωγική και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων).

Διορίστηκα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου και δίδαξα ως Θεολόγος Καθηγητής, ενώ από το 2005 έως το 2008 διετέλεσα Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, από τα 2007 έως το 2010 διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας και από το 2010  Διευθυντής  Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα είναι η εκπαίδευση ενηλίκων, ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διοίκηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, η διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η διαδικτυακή μάθηση.

Σπύρος Κιουλάνης